Geluidsmetingen

Geluidsmetingen in de gemeente Dronten 

Geluid.... daar krijgen we het meeste last van als Lelystad Airport opengaat. 

Bij westenwind (dat is het grootste deel van de tijd) komen de vliegtuigen zeer laag over Dronten-West en Swifterbant om op te lijnen voor de landing. Bij oostenwind is het zeker niet beter: dan krijgen Dronten-West en Swifterbant de opstijgende toestellen van Lelystad Airport laag over. 

Bij Biddinghuizen komen de opstijgende toestellen laag over. Precies bij Biddinghuizen komen ze onder de TMA (het naderingsgebied van Schiphol) vandaan en geven ze vol gas om boven de Veluwe nog enige vlieghoogte te hebben. 

Animaties van de vliegroutes kun je via deze link bekijken. 
Geluidsmeting gemeente Dronten
De gemeente Dronten heeft in Dronten-West 3 meetpunten en in Biddinghuizen 3 meetpunten om continue vliegtuiglawaai te meten. Deze metingen lopen al een paar jaar zodat er een goede nulmeting is om de metingen mee te vergelijken als de luchthaven van Lelystad Airport open is. Via onderstaande links kun je live meekijken met deze continue metingen. 

Klik hier om de geluidsmetingen vliegtuiglawaai Dronten-West live mee te kijken (actueel)

Geen opmerkingen:

Verkiezingen voor de Provinciale Staten. Weet jij al wat je gaat stemmen?

 Nog even en je mag weer naar de stembus. Let hierbij op wat de plannen zijn boven jouw hoofd. Méér luchtverkeer en de geplande laagvliegrou...